Els elementals

No hi ha arbre que no tingui la seva criatura elemental.

Les ànimes de les plantes són els elementals de la natura. Criatures innocents i juganeres que encara no han sortit del paradís. El terme ‘elemental’ apareix per primer cop a les obres d’alquímia de Paracels, el segle XVI, i fa referència a l’antiga idea dels elements fonamentals: foc, terra, aire i aigua.

Són entitats que sovint s’assemblen morfològicament als humans i viuen en dues dimensions simultàniament. Es poden percebre mitjançant les emocions, ja que no tenen un cos material. Els éssers del regne elemental treballen principalment en el pla mental com a constructors de la forma. Estimen a les persones naturals, de ment senzilla, com els nens: innocents i sincers. Cada arbre, flor o pedra, té alguna cosa que ensenyar-nos.

els gnoms

La terra és el més dens de tots els elements. És la nutrició, la protecció, l’estabilitat, la perseverança, la disciplina i la cristal·lització.

Els gnoms són éssers diminuts que tenen una vida molt llarga. Són molt treballadors, alegres i savis. Els guardians incansables dels tresors que amaga la terra. Viuen en mines profundes i fan créixer la Vida.


LES SALAMANDRES

El foc és la transformació, l’impuls, l’ambició, l’actitud guerrera, l’optimisme.

Les salamandres tenen la forma d’un llangardaix que dansa enmig del foc. Treballen en el pla emocional incidint en el fetge, la calor del cos i la sang. Quan es crema encens, el fum que surt del mateix és considerat un mitjà d’expressió d’aquests elementals.


Les sílfides

L’aire és l’expansió, la projecció, la intel·ligència, la comunicació.

Les sílfides són portadores de l’alè vital i tenen la feina de purificar l’aire. Són les muses que inspiren els artistes. Dirigeixen el flux de corrents d’aire i controlen els vents. Viuen a les flors i fan que esclatin en bellesa. Són éssers quasi transparents i alats. Poden aparèixer en forma de papallona.


Les ondines

L’aigua és la receptivitat, les emocions, la imaginació, el fluir i la inspiració.

Les ondines viuen allà on hi ha aigua que corre, en fonts naturals, rius, rierols, gorgs, llacs, mar i cascades.
L’aigua és la deu de la vida i els seus elementals ens ajuden a trobar la nostra font interior. Treballen incansablement per recuperar l’equilibri de l’aigua i perquè aquest sigui un element sanador. Ens ajuden a cuidar les nostres emocions.