La lluna

La Lluna ens mostra el moviment cíclic de la Vida com a ritme natural. El fluir de les seves fases ens diu que tot és un cercle de naixement, creixement, mort i renovació. Els ancestres van donar-li la imatge d’una deessa que representa la força vital del cosmos i a la vegada, l’úter creador. La nostra part lunar és la que ens cuida, ens nodreix, ens fa ser receptius i ens inspira amb la imaginació, els somnis i la fantasia.

La Lluna és el satèl·lit natural de la Terra. Des de que existeix la humanitat, el cicle lunar ha estat clau en la divisió del temps per a l’organització de la vida humana. 

De la mateixa manera, la divisió del mes en setmanes de 7 dies també correspon amb el cicle de les quatres fases de la Lluna: lluna nova, quart creixent, lluna plena i quart minvant.

La importància de l’observació del Cosmos ha estat tan essencial en la mesura del temps que els set dies de la setmana estaven dedicats als astres més brillants que podem veure des de la Terra: el Sol, la Lluna, Mart, Mercuri, Júpiter, Venus i Saturn.

*El nom de Lluna prové del llatí i significa ‘brillar’ o ‘il·luminar’. Els adjectius per a designar pertinença a la Lluna són «lunar» (del llatí lunaris) i «selènic» (del grec antic). El gentilici de la Lluna és «selenita».