El llunarbori

El llunarbori és el calendari d’arbres basat en la reconstrucció que el poeta Robert Graves fa de l’alfabet Ogham, en el seu llibre La Diosa Blanca, que desxifrant els vells mites, ens presenta aquest antic calendari celta de 13 mesos, un arbre per cada cicle lunar, que formava part d’antigues cultures matriarcals existents.

Els antics calendaris eren de 13 mesos, corresponent al número de llunes que hi ha en un any, si comptem que cada cicle és de 28 dies. Es creu també que pertanyien a cultures ancestrals on dominava allò femení: l’observació del món natural, les estacions i els astres; abans que la masculinització i la cristianització del món, desacredités aquests complexes sistemes màgico-religiosos, estabilitzant l’any en 12 mesos, per acomodar-lo a les necessitats teològiques del moment. Amb el temps, el número 13, màgic i lunar per definició, va passar a ser considerat el de la mala sort.

El 2022 és el desè any que donem forma i llum a aquests sabers antics i d’altres, que ens guien i ens recorden que som fills i filles d’un ritme femení, intrinsícament lligat a la natura, que dansa amb el Cosmos.

És una invitació a reconnectar amb els ritmes femenins de la natura.