Els remeis de la Lluna

lluna nova

Què vull manifestar?
Què vull canviar? 
Què puc començar a fer per fer-ho realitat?

La lluna es troba entre el Sol i la Terra. És un inici, ens dóna la possibilitat de generar un canvi. Reconnectar amb la pròpia llum interna. És recomanable mantenir-se en un estat de calma i treballar la presència i la confiança. És important estar enfocat i en actitud de compromís i de consciència.

 • Infusió d’autocura
  Poseu 500 ml d’aigua mineral en un recipient al foc amb una culleradeta de gingebre en pols o dos daus mitjans de gingebre fresc i porteu-ho a ebullició. Deixeu bullir 3 minuts, afegiu-hi dues culleradetes de timó, mitja culleradeta d’estèvia si li volem donar dolçor, apagueu el foc i tapeu. Deixeu reposar uns 5 minuts i filtrar. Preneu-ne 3 tasses diàries, preferiblement en dejú, i guardeu-ho a la nevera un cop filtrat.
 • Bany de vapor
  Posem una olla plena fins a la meitat amb aigua a bullir amb el cardamom i la canyella. Deixeu bullir 3 minuts i apagueu el foc. Deixeu reposar 2 minuts i poseu en un recipient al vapor o colador gran els pètals de rosa i la pell de llimona i col·loqueu-ho a sobre de l’olla permetent que el vapor passi a través de la llimona i els pètals de rosa. Poseu l’olla al terra, despulleu-vos i tapeu-vos amb una manta o tovallola per tal de poder fer els banys situant-nos per sobre del vapor. Si volem augmentar l’aroma, afegiu 3 gotes d’essència de rosa a l’aigua.

lluna creixent

Què em motiva a seguir endavant? 
Necessito ordenar les meves idees, organitzar-me?

La lluna creixent està guanyant llum i ens aporta visibilitat, realitat i discerniment. Ens dóna l’oportunitat de començar a treure cap enfora, allò que hem gestat a dins durant la lluna nova. Aprofitarem la inspiració i la creativitat que ens aporten les influències lunars per a mantenir-nos ferms.

 • Infusió revitalitzant 
  Poseu 500 ml d’aigua mineral en un recipient al foc amb 6 grans de clau i porteu-ho a ebullició, bullir 3 minuts, afegiu dues culleradetes de romaní i una de fonoll. Tapeu, deixeu reposar uns 5 minuts i filtreu. Preneu-ne 3 tasses diàries, preferiblement en dejú, i guardeu-ho a la nevera un cop filtrat.
 • Crema hidratant
  100 grs d’oli vegetal de coco i calèndula (50% i 50%)
  25 grs de cera d’abella
  Flors de sempreviva i d’espígol (prèviament assecades si pot ser)
  Oli essencial d’estepa, espígol i sempreviva.
  Poseu els olis vegetals (coco i calèndula) en un recipient de vidre i escalfeu-los al bany maria fins que obtinguem un líquid homogeni. Aleshores apaguem el foc i hi submergim flors de sempreviva i d’espígol que haurem collit prèviament i deixat assecar si és possible. S’ha de deixar reposar deu minuts. Després ho filtrem per tal de separar les herbes de la massa líquida.
  En el recipient de vidre afegim la cera d’abella juntament amb els olis filtrats i ho posem a foc lent al bany maria fins que la cera s’hagi dissolt. Apaguem el foc i deixem reposar de 3-5 minuts, després afegim 5 gotes d’oli essencial d’estepa, 3 d’oli essencial de sempreviva i 2 d’oli essencial d’espígol, ho remenem amb un palet de fusta i ho aboquem en un pot de vidre on ho guardarem. Un cop fred ja podem aplicar-ho abundantment sobre la pell.

lluna plena

Què és el que veig clar?
Què em mostra la vida?
Què em mostren les meves sensacions?

La lluna reflecteix la llum com un mirall i ens aporta una visió més completa de les situacions que ens permet guanyar consciència i discerniment. Podem sentir-nos excitats o bé baixos d’energia, sigui com sigui, el nostre estat ens revela una veritat que cal comprendre per acceptar-la.

 • Infusió reequilibrant
  Poseu 500ml d’aigua mineral amb una culleradeta d’ortiga, una de verbena, una de tarongina i dues de maria lluïsa i porteu-ho a ebullició. Quan bulli atureu el foc, deixar reposar uns 5 minuts i filtrar. Preneu-ne 3 tasses diàries, preferiblement en dejú, i guardeu-ho a la nevera un cop filtrat.
 • Bany de sal
  Ompliu la banyera amb aigua calenta i afegiu 500 grs de sal en pols de l’Himalaya o bé una garrafa d’aigua de mar prèviament escalfada. Afegir embolicades amb bossetes de roba de cotó (per evitar que s’embussi el desguàs) les següents plantes triturades en fresc o en sec:
  En cas que la lluna ens hagi portat molta agitació interna, utilitzeu flors d’espígol i fulles de tarongina, i afegiu 11 gotes d’oli essencial d’espígol o de taronja per augmentar l’aroma a l’aigua.
  En cas que la lluna ens hagi portat molta debilitat i cansament, utilitzeu fulles de menta piperita i romaní, i afegiu 11 gotes d’oli essencial de romaní o cedre per augmentar l’aroma a l’aigua.
  Banyeu-vos en actitud relaxada fins que l’aigua perdi la temperatura agradable.

lluna minvant

Què és allò sobrer o del que em vull desprendre?
Tinc alguna cosa inacabada?
Alguna cosa m’està fent mal o perjudicant?

La lluna es troba perdent llum i ens sentim amb menys energia. Estem més emocionals i sensibles. Amb ganes d’introspecció i amb necessitat de sentir-nos segurs i còmodes. Podem tenir somnis intensos que ens poden donar missatges per a l’autoobservació.

 • Infusió desintoxicant 
  Poseu 500 ml d’aigua mineral en un recipient amb una culleradeta de cua de cavall, una altra de dent de lleó i una altra de sàlvia i porteu-ho a ebullició. Quan bulli atureu el foc, tapeu, deixeu reposar uns 5 minuts i filtreu. Preneu-ne 3 tasses diàries, preferiblement en dejú, i guardeu-ho a la nevera un cop filtrat.
 • Suc verd
  Afegiu a la batedora dues cullerades soperes de polpa d’àloe vera, 4 fulles d’enciam un grapat de blat germinat en verd, un grapat d’espinacs, dues pomes, una branca d’api i tres fulles de sàlvia. Afegiu-hi 300 ml d’aigua i tritureu-ho fins que quedi una massa homogènia. Es pot prendre el suc verd així mateix o bé filtrat. Perquè sigui més cremós en comptes d’aigua es pot fer amb una llet vegetal.
 • Mascareta facial amb argila
  En un recipient afegiu 100 ml d’aigua infusionada amb camamilla i/o sàlvia, prèviament filtrada. Afegiu-hi 2-3 cullerades soperes d’argila verda o blanca en pols, 10 ml d’oli de rosa mosqueta, 5 ml d’oli d’alvocat, dues gotes d’oli essencial de violeta i 3 gotes d’oli essencial d’espígol.
  Remeneu per tal d’aconseguir una mescla homogènia i apliqueu-la sobre la pell de la cara amb les mans, escampant la pasta en una capa fina i evitant el contacte amb els ulls. Deixeu que faci el seu efecte fins que s’hagi assecat completament (notareu que tiba la pell). Traieu-ho amb aigua abundant.

Text: Marta Serra ::www.coralaroma.cat::